Verktyg för vardagen

Digitala plattformar

Stiernhööksgymnasiet använder främst TEAMS och UNIKUM i det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer vad de innehåller och hur du loggar in.

Unikum inloggning

För vårdnadshavare - Unikum Familj

I Unikum finns schema, planeringar, uppgifter, bedömningar, utvecklingssamtal och eventuella anpassningar och särskilt stöd. Här kan du som är vårdnadshavare få information från mentorer och från skolan om särskilda händelser eller inbjudningar till exempelvis föräldramöte.

Unikum i mobilen - Enkel frånvarohantering - schema

Du som vill se Unikum på enklast möjliga sätt ska välja mobil-appen. Det finns två olika appar. Välj den som heter "UNIKUM Familj".

1. Logga in via Mobilt Bank-ID. (Att använda mobilt Bank-ID är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att endast rätt personer har tillgång till ditt barns uppgifter.)

Här kan du som vårdnadshavare sköta all frånvarohantering så länge eleven är under 18 år. Du kan se ditt barns schema och få information från skolan samt följa ditt barns arbetsuppgifter i skolan.

Att använda Unikum på dator

Du kan självklart också välja att logga in på Unikum från en dator. Då får du en bra vy till exempelvis modulen "samtalet" som används vid utvecklingssamtal.

1. Gå till webbsidan: unikum.rattvik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Logga in via Mobilt Bank-ID. (Att använda mobilt Bank-ID är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att endast rätt personer har tillgång till ditt barns uppgifter.)

Skola 24

För elever - Skola 24
Schema - Frånvaro

Snabbaste sättet att se ditt schema är via appen Skola 24. I appen kan du som är över 18 år även anmäla din frånvaro.

Gör så härPDF

Unikum app

För elever -Unikum telefonapp eller på webben.

I appen Unikum följer du lätt dina arbetsplaneringar och arbetsuppgifter.

Teams

Information från skolan, filer och blanketter som berör alla elever finns i Team Stiernhöök. Personal och elever jobbar dagligen med uppgifter i sina undervisningsteams. Teams är endast tillgängligt för personal och elever.

Frågor om systemen och inloggningar

Har du frågor om systemen eller inloggningarna kan du maila gymnasiet@rattvik.se eller ring skolans elevadministratör Veronica Holén 0248-704 65.