Fjärrundervisning

Exempelbild.

På den här sidan har vi samlat lite tips på hur du som elev och lärare vid Stiernhööksgymnasiet kan jobba med fjärrundervisning. Fjärrundervisning är undervisning i realtid på distans och vid Stiernhööksgymnasiet följer eleverna ordinarie schema men kopplar upp sig till lektionen som sker via möten i Teams.

TEAMS

Skolans viktigaste plattform vid fjärrundervisning är TEAMS i Office365. Här följer lite smarta tips på hur du kan arbeta i Teams.

Schemalägg ett möte eller lektion i TEAMS

Dela eller visa din skärm i TEAMS

Stäng av notiser från chatt i TEAMS

Lägg till deltagare i ett TEAM

Digitala läromedel

Digitala läromedel är extra viktigt när utbildningen bedrivs som fjärrundervisning. Nedan presenteras Stiernhööksgymnasiets digitala läromedelsplattformar.

Skolon

Skolon är en samlad site med ca 2500 läromedel och lärverktyg. Administratörskonto skapas av en ansvarig på respektive skola. Skolon.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationalencyklopedin NE

Stiernhööksgymnasiets lärare och elever sedan tidigare tillgång till NEs kunskapstjänster. NE öppnar nu även sitt digitala läromedel gratis för alla. Länk till NEs digitala läromedel och NE play. Logga in med Skolfederation. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läromedia

Läromedia är en portal för både böcker, tidningar och digitala läromedel. Som de flesta digitala läromedel så öppnar även Gleerups sina tjänster gratis för alla under våren 2020 och finns att hämta under Läromedia. Länk till Läromedia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inläsningstjänst

Stiernhööksgymnasiet har avtal med Inläsningstjänst. På Inläsningstjänst hittar du bland annat inlästa läromedel, lättlästa böcker, korta faktafilmer och guider på flera språk. Länk till Inläsningstjänst. Logga in via skolfederation. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikelsök

Stiernhööksgymnasiet har av tal med Artikelsök där man kan söka efter artiklar från hela världen. Länk till Artikelsök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips från Conny

Läs massor av pedagogiska och tekniska tips och trix i Stiernhööksgymnasiets digitaliseringspedagogs blogg. Länk till bloggen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips om det "laggar"

  1. Stäng av kameran i Teams och använd bara ljud
  2. Undvik strömmande media
  3. Stäng ner program som inte används som till exempel Spotify, Netflix, etc.
  4. Skapa mindre chattgrupper
  5. Använd förinspelat material från exempelvis Power Point
  6. Använd material offline som redan ligger i filarkivet i Teams (läggs in i förväg)