Information inför läsårsstart

Välkomna till Stiernhööksgymnasiet! Ni som ska börja årskurs ett är välkomna till Tunet, Masvägen 15, den 17 augusti klockan 09.00.

Vi hoppas att du skall trivas på skolan och att gymnasietiden skall bli både till nytta och till glädje för dig!

Uppstart för naturbruksprogrammet, programmet för skog, mark och djur och programmet för fastighet, anläggning och byggnation

• 09.00 Gemensam uppstart i aulan
  • 09.30 Klassvis samling i salar på Tunet
  • Lunch kl. 11.00-11.45
  • Härefter sker utprovning av arbetskläder, fotografering samt rundvandring enligt separat schema.

Uppstart för bygg- och anläggningsprogrammet, ekonomiprogrammet, el- och energiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet

• 09.00 Klassvis samling i salar på Tunet
  • 10.00 Gemensam uppstart i aulan
  • Lunch kl. 11.00-11.45
  • Härefter fotografering, rundvandring enligt separat schema.

Uppstart för Introduktionsprogrammet

• 13.00 Gemensam samling i Tunets cafeteria

Viktig information

För att skolan ska kunna ha alla uppgifter på plats innan skolstarten behöver alla nya elever och vårdnadshavare ta del av viss information och fylla i vissa uppgifter. Se de gula fälten nedan. Senast den 1 augusti behöver skolan era uppgifter!

Alla nya elever har fått ett välkomstbrev hemskickat. Dokumentet finns även via denna länk. Pdf, 300.7 kB. I brevet fanns också blanketterna "Rekvisition av journal" Pdf, 173.7 kB. samt "Anmälan om specialkost". Pdf, 339.8 kB.
Dessa fyller du i och skickar åter till skolan i bifogat svarskuvert senast den 1 augusti.

Adress: Rättviks kommun, Stiernhööksgymnasiet
Barn och utbildningsförvaltningen
795 80 Rättvik

Du behöver fylla i

För vårdnadshavare (om det finns två vårdnadshavare måste bådas uppgifter fyllas i):

Personuppgifter (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som behöver busskort:

Busskortsansökan (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som vill ge information till elevhälsan:

Information om tidigare skolgång (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som söker boende på internatet

När du har ansökt om boende hanteras din ansökan under v. 32 och besked om boende kommer att mailas dig onsdagen den 11 augusti. Incheckning sker för alla årskurs ett måndagen den 16 augusti. Tid meddelas i beskedet.

Ansökan om boende (länk) - senast 1 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boendealternativ och priser (länk)

Ordningsregler och djurhållningsregler på internatet (länk)

För dig som ska gå Naturbruksprogrammet Häst eller NIU/LIU Ridsport

Skolstallet erbjuder olika uppstallningsalternativ i varmstall och kallstall för dig som vill hyra stallplats på skolan. I första hand är platserna till för elever som är antagna på NIU och LIU. I mån av plats kan elever på Naturbruksprogrammets - häst eller skolans andra program erbjudas uppstallningsplatser.

Hästpolicy

• Alla elever på naturbruksprogrammet - häst och alla som har sin häst uppstallad på Stiernhööksgymnasiet ska följa skolstallets hästpolicy för att minimera skaderisker och att vi alla kan känna oss trygga i skolstallet. Läs policyn noggrannt och skriv sedan på.

Dokument: Hästpolicy (pdf) Pdf, 218.3 kB.

Ansökan om stallplats

1. Stallkontrakt och stallpolicy ska läsas noga.
  2. Priser och information står i kontraktet. Vid fler frågor kontakta Lena Erkers via mail: lena.erkers@rattvik.se eller telefon efter den 27 juli.
  3. Ansök om boxplats genom att skicka ett mail till lena.erkers@rattvik.se. Ansökningarna behandlas i turordning.
  4. Efter kontakt med stallchef, skriv ut kontrakt och skicka till skolan. Kontraktet ska skrivas under av skolan och av elevens vårdnadshavare/annan myndig person som tillika är betalningsansvarig. Innan båda parters undertecknat är kontraktet inte giltligt.

Dokument: Stallkontrakt (pdf) Pdf, 247.2 kB.

Inflyttning till stallplats

Inflyttning av hästar för er som går åk 1, NIU, kan ske tidigast helgen mellan vecka 34 och 35.

Information till NIU Ridsports-elever

Elever som ska läsa nationell idrottsutbildning (NIU) ridsport hittar här lite information gällande de första månadernas undervisning inom NIU. Pdf, 125.8 kB, öppnas i nytt fönster.