Din väg: Om skolan

Vy över Stiernhööksgymnasiet.

Foto: © Jeanett W Rousu

Möt din framtid hos oss!

Välkommen till Stiernhööksgymnasiet!
Där Naturbruk-, Lärlings-, Yrkes- och Studieförberedande program är samlat på en och samma skola!

- Hos oss får du plugga i vacker miljö med stöd av duktiga och engagerade lärare som hjälper dig att lyckas med dina studier!

- Hos oss får alla ettor en egen laptop att använda under sin studietid! Vi utbildar dig för framtiden!

- På alla program har du möjlighet att läsa till grundläggande högskolebehörighet, så att du kan plugga vidare mot dina mål!

- Hos oss har du mycket APL där du skaffar kontakter och erfarenhet i yrkeslivet och därmed öppnar dörrarna till en spännande yrkesframtid!

- Hos oss får du jobba mycket med Ungt företagande för att du ska få erfarenhet av entreprenörsskap inför ditt yrkesliv.

- Vi arbetar för aktivt internationellt utbyte på många av våra program!

Stiernhööksgymnasiet har ungefär 470 elever varav hälften kommer från Rättviks kommun och hälften kommer från andra kommun. Därför erbjuder vi också våra elever från andra kommuner att bo på internat.

Masvägen 5, Rättvik

Rättviks kommun