Armenien

Foto: © Jeanett W Rousu

Yerevan

2016 åker eleverna som läser internationella relationer till Armenien. Det är början på ett nytt samarbete och utbyte mellan oss och gymnasie-skolan Yerevan 1014, Hanrapetutyan som ligger i huvudstaden som heter just Yerevan.

Fontän i Yerevan

Foto: © Gohar Sarkisian

Huvudstaden Yerevan ligger vackert med berget Ararat i bakgrunden. Yerevan på armeniska betyder vision, och det är en av världens äldsta existerande städerna i hela världen. Staden ligger längs sidenvägen, den berömda och viktiga handelsvägen mellan Europa och Asien.

Yerevan med berget Ararat

Foto: © Gohar Sarkisian

Under resan till Armenien kommer eleverna att få besöka bergen, där man bland annat kan se grottbostäder och där de får besöka två olika kloster.

Grottor i Khndzoresk

Foto: © Gohar Sarkisian

Eleverna, som åker till Armenien i april, kommer att få uppleva hur våren är i bergstrakterna.

Grottor i Khndzoresk

Foto: © Gohar Sarkisian

Klyftdal i Tatev i underbara höstfärger.

Denna sida uppdaterades 2017-08-23 av Jeanett Walerholt Rousu