Indien

Foto: © Jeanett W Rousu

Dharamsala

Stiernhööksgymnasiet har sedan 2013 ett utbyte med skolor i Indien. Lower TCV (Tibetan Children´s Village schools) och Upper TCV som ligger vid foten av Himalaya i Dharamsala, Himaschal Pradesch i norra Indien. Eleverna på skolorna är till 99% tibetaner, som då lever som flyktingar i Indien.

Besök i Indien 2015

Resan varar ca 16 dagar. Några dagar i Delhi men större delen i McLeod Gani/Dharamsala. I McLeod Ganj blir det fältstudier, seminarium och lektioner. En hel del studiebesök på till exempel Tibetanska exilparlamentet, buddistkloster och en bergsvandring. Vi kommer på olika sätt att lära oss om den tibetanska kulturen, deras situation, möjligheter och problem. I Delhi där vi avslutar och börjar görs en del studiebesök, bland annat besöks DAV Public School, sikhtempel och hindutempel.

Himalayas berg

Väl hemma i Sverige igen får eleverna redovisa sina erfarenheter på olika sätt. Här presenterar de sin resa för resten av skolan i aulan.

Eleverna redovisar

Denna sida uppdaterades 2017-08-23 av Jeanett Walerholt Rousu