Internationalisering

Foto: © Jeanett W Rousu

Stiernhööksgymnasiet är en skola som ger dig som elev möjligheten att lägga din praktik eller åka på utbyte utomlands.

Sugen på en utbytesresa?
Vill du göra APL utomlands?

Internationella relationer

• Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet har möjlighet att välja kursen "Internationella relationer" och därigenom göra ett utbyte med ett av följande länder. Indien, Armenien, Kenya, Uganda.
    2015 åkte eleverna till Indien, se bilder under menyn till vänster.
    2016 sker utbytet med Armenien.

Planerade utbyten

• Naturvetenskapsprogrammet planerar just nu utbyte med flera länder i Europa, bland annat Tyskland.
  • Naturbruksprogrammet Lantbruk planerar utbyte med en skola i Norge.

Övriga utbyten

Vi har också kontakter och kortare utbyten med ett flertal länder, till exempel:

• Lviv Lyceum of Management, Lviv Ukraina
  • Österrike
  • Norge

Vi hjälper våra elever med att knyta kontakter till APL-platser utomlands.

Naturbrukseleverna har möjlighet att förlägga sin Arbetsplatsförlagda undervisning på arbetsplatser utomlands. Beroende på elevers önskemål och utbildningens inriktning hjälper vi eleverna att hitta kontakter.
2015-16 har elever haft APL i Canada, England och Japan.

När tillfälle ges åker vi också på olika events som kopplas till undervisningen. 2015-16 åkte elever från Naturbruksprogrammet Lantbruk till Luxenburg och tävlade i Agrolympics.

Daniel Magdic

Loman Lars Eriksson