För dig som vill bo på skolan

Internat

Exempelbild.

På skolans internat bor elever från många olika delar av landet och det finns plats för cirka 140 elever. Skolan har över 60 års erfarenhet av internatboende och målsättningen är att du ska trivas och klara dina studier på allar bästa sätt.

Lite som hemma

När du flyttar hit ska det kännas som hemma. Det finns olika typer av boende, allt från rum i korridor till att bo i egen mindre lägenhet. Alla elevrum på internatet är möblerade och naturligtvis finns gratis trådlöst internet på alla boenden. Husen ligger väldigt vackert och vid de flesta av våra boenden har du utsikt över Siljan. Internatet är öppet från söndag kväll till fredag eftermiddag. Vid särskilda behov, exempelvis elever som har sin häst på skolan, utövar sport på helger eller har långt hem, kan eleven stanna kvar under helgen. Detta sker i överenskommelse med internatet.

Mat och aktiviteter

Du har möjlighet att köpa frukost och middag på skolan. Lunch serveras måndag till fredag till alla elever. På internatet serveras kvällsfika måndag till torsdag.

Regler

Självklart är det nolltolerans vad gäller droger och alkohol på både skolan och internatet. Alla ordningsregler och djurhållningsregler kan du läsa här.

Personal

På internatet finns personal hela dygnet. Du kan nå vår jour- och fritidspersonal på eftermiddagar, kvällar och nätter på telefon 0248-703 20. Personalen har även telefonberedskap under helger. De finns där för att se till att du trivs och har det bra hos oss! Jour- och fritidspersonalen ordnar regelbundet aktiviteter på kvällarna - allt ifrån sport till matlagning. Internatet ligger på skolområdet, med gångvägar till Rättviks centrum (ca 1 km), golfbanan samt till badstranden vid Siljan.

Aktiviteter för dig som bor på internatet

Varje vecka anordnar jouren aktiviteter som till exempel innebandy, filmkväll, pysselkväll med mera. Varje vecka har du också möjlighet att åka med jourens minibuss och handla. Två gånger i veckan erbjuder internatet dig att åka till Enåbadet och bada. Vid skolan finns ett gym och en verkstad som eleverna får använda till sina fordon. En av gymnasiets idrottssalar används flitigt av internateleverna på kvällarna. Internatpersonalen erbjuder läxhjälp på kvällstid.

Internat med LSS

Vid internatet finns möjlighet till stöd inom ramen för LSS. Du som får detta stöd bor på skolans internat och har tillgång till internathandledare både eftermiddag, kvällar och nätter - måndag till fredag. Det är din hemkomun som fattar beslut om LSS. Antagning till nationellt program eller IM görs enligt annan reglerad ordning. Antalet LSS-platser är begränsade. Vid behov av LSS-boende, ring internatchef.

Presentation av våra boenden

Skolan erbjuder internatboende på sex olika boenden på skolområdet. Skolan samarbetar med Golfbyn och Stiftsgården. Priserna avser läsåret 2020-2021

Vattenmätare.

Kullan

Enkelrum i korridor 
525 kr/vecka

Du har eget rum i korridor och delar wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren (8 rum/korridor).

Dubbelrum i korridor
415 kr/vecka per person

Du delar ett dubbelrum, i övrigt lika som enkelrum. Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du har tillgång till låsbart skåp i köket.

Tvättstuga finns i källaren.

Man som drar slang över gräsmatta.

Logen

Eget rum 525 kr/vecka Dubbelrum 415 kr/vecka per person

Korridorsboende 25 m från skolans huvudbyggnad Tunet. Här kan man bo i eget rum eller i dubbelrum.

Kök, dusch, allrum och tvättstuga delar du med de andra i boendet.
Du behöver ha med dig sängkläder (inklusive täcke och kudde).

Tvättstuga finns i källaren.

Interiör i Rättviks avloppsreningsverk.

Björnen, Vargen, Lodjuret, Järven

Enkelrum i 3-personslägenhet
630 kr/vecka

I varje lägenhet bor tre elever med var sitt eget låsbart rum. Dusch, toalett, allrum och kök är gemensamt för de tre som delar lägenhet. Bostäderna är utrustade med väggteve, trådlöst internet, värmegolv, diskmaskin, micro och tvättmaskin.

Du behöver ha med dig sängkläder (inklusive täcke och kudde) samt köksredskap och porslin.

Vattenmätare.

Plogen och Harven

585 kr/vecka

Du bor i enkelrum men delar toalett och dusch med din granne. Dagrum och pentry delar du med alla som bor i huset (åtta personer totalt).
I detta boende är det möjligt att ha med djur.

Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde).

Tvättstuga finns i huset.

Man som drar slang över gräsmatta.

Masen

Enkelrum i korridor 
525 kr/vecka

Dubbelrum i korridor
415 kr/vecka per person

Du kan ha eget rum i korridor och delar då wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren (8 rum/korridor).

Du kan också dela ett dubbelrum, i övrigt lika som enkelrum.

Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du har tillgång till låsbart skåp i köket.

Tvättstuga finns i källaren.

Interiör i Rättviks avloppsreningsverk.

Nya Kullan

Enkelrum från 605-650 kr/vecka

Dubbelrum
440 kr/vecka per person

I Nya Kullan kan man bo i egen lägenhet med eget pentry, dusch och toalett. Gemensamt allrum finns.

Du behöver ha med dig sängkläder
(inklusive täcke och kudde) samt egen köksutrustning.

Boendet är endast sökbart för årskurs två och tre.

Boendeansökan för dig som börjar årskurs 1

När den slutgiltliga antagningen till gymnasiet är gjord kommer du att få ett brev hemskickat från Stiernhööksgymnasiet. Detta sker under första till andra veckan i juli. Där finns alla instruktioner för ansökan av boende samt inflytt. Möjligheten att ansöka om boende finns fram till 1 augusti. Därefter blir det svårare att ansöka om boende och man kan inte garanteras någon plats.

Djur på boendet

På vissa boenden (Plogen, Harven, Björnen, Järven, Logen, P-huset och Nedre NK) är det tillåtet att ta med de vanligaste husdjuren. För att få mer information om djurhållning på våra boenden går det bra att kontakta internatpersonalen. Antalet boenden med djur är begränsat och skolan kan inte garantera plats för djur. Läs mer om djurhållningseglerna.

Man som drar slang över gräsmatta.

Internatchef

Maria Magnusson
0248-703 87

maria.magnusson@rattvik.se

Interiör i Rättviks avloppsreningsverk.

Internatpersonal

Internatpersonal finns tillgängliga
söndag 18.00
till fredag 09.00

0248-703 20