För dig som vill bo på skolan

Internat

Exempelbild.

På Stiernhööksgymnasiets internat bor elever från många olika delar av landet. Det finns plats för cirka 130 elever på skolans internat. Skolan har över 60 års erfarenhet av att ha elever boende på skolan och har din trivsel som målsättning.

Lite som hemma

När du flyttar hit ska det kännas som hemma. Det finns olika boendealternativ att välja mellan, allt från rum i korridor till att bo i egen mindre lägenhet. Alla elevrum på internatet är möblerade och naturligtvis finns gratis trådlöst internet på alla boenden. Husen ligger väldigt vackert och vid de flesta av våra boenden har du utsikt över Siljan.

Hel- eller halvinackordering

Du har möjlighet att få helinackordering -frukost, lunch, middag och kvällsfika i vår matsal, varav lunch och kvällsfika ingår. Frukost finns att köpa till reducerat pris. Till vissa av våra boenden kan du ta med ditt husdjur. Vi har personal dygnet runt som finns till för att hjälpa dig att trivas. Vi ordnar olika aktiviteter på kvällarna - allt ifrån sport till matlagning och för alla som vill bjuder vi varje kväll på kvällsfika. Internatet ligger på skolområdet, med gångvägar till Rättviks centrum (ca 1 km), golfbanan samt till badstranden vid Siljan.

Nolltolerans

Självklart är det nolltolerans vad gäller droger och alkohol.

Personal

På internatet finns personal hela dygnet. Du kan nå vår jour- och fritidspersonal på kvällar och nätter på telefon. De finns där för att se till att du trivs och har det bra hos oss! Jour- och fritidspersonalen ordnar regelbundet aktiviteter på kvällarna. Varje kväll serverar de kvällsfika som är gratis för alla elever på internatet. Du kan dem på internatets gratisnummer 0248-70320. Dagtid finns internatföreståndaren på skolan om det är något du behöver ta upp!

Aktiviteter för dig som bor på internatet

Varje vecka anordnar jouren aktiviteter som till exempel innebandy, filmkväll, pysselkväll med mera. Varje vecka har du också möjlighet att åka med jourens minibuss och handla. Två gånger i veckan erbjuder internatet dig att åka till Enåbadet och bada. Vid skolan finns ett gym och en bilverkstad som eleverna får använda till sina fordon. En av gymnasiets idrottssalar används flitigt av internateleverna på kvällarna.

Internat med LSS

Vid internatet finns möjlighet till stöd inom ramen för LSS. Du som får detta stöd bor på skolans internat och har tillgång till internathandledare både eftermiddag, kvällar och nätter - måndag till fredag. Det är din hemkomun som fattar beslut om LSS. Antagning till nationellt program eller IM görs enligt annan reglerad ordning. Antalet LSS-platser är begränsade.

Vattenmätare.

Kullan

Enkelrum i korridor 
500 kr/vecka (pris 2019-2020)

Du har eget rum i korridor och delar wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren (8 rum/korridor).

Dubbelrum i korridor
390 kr/vecka (pris 2019-2020)

Du delar ett dubbelrum, i övrigt lika som enkelrum. Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde) och köksredskap om du tänker laga mat i boendet. Du har tillgång till låsbart skåp i köket. Tvättstuga finns i källaren.

Man som drar slang över gräsmatta.

Logen

Eget rum 500 kr/vecka (pris 2019-2020)

Liten lägenhet
590 kr/vecka (pris 2019-2020)

Korridorsboende 25 m från skolans huvudbyggnad Tunet. Här finns plats för 5 elever i eget rum och en elev i egen liten lägenhet (etta).

Kök, dusch, allrum och tvättstuga delar du med de andra i boendet.
Du behöver ha med dig sängkläder (inklusive täcke och kudde) samt köksredskap om du tänker laga mat i boendet.

Interiör i Rättviks avloppsreningsverk.

Björnen, Vargen, Lodjuret, Järven

Enkelrum i 3-personslägenhet
605 kr/vecka (pris 2019-2020)

I varje lägenhet bor tre elever med var sitt eget låsbart rum. Dusch, toalett, allrum och kök är gemensamt för de tre som delar lägenhet. Bostäderna är utrustade med väggteve, trådlöst internet, värmegolv, diskmaskin, micro och tvättmaskin.

Vattenmätare.

Plogen och Harven

560 kr/vecka (pris 2019-2020)

Du bor i enkelrum men delar toalett och dusch med din granne. Dagrum och pentry delar du med alla som bor i huset (åtta personer totalt).
I detta boende är det möjligt att ha med djur.

Du behöver ha med dig egna  sängkläder (inklusive täcke och kudde) och köksredskap om du tänker laga mat i boendet.

Man som drar slang över gräsmatta.

Masen

Enkelrum i korridor 
500 kr/vecka (pris 2019-2020)

Du har eget rum i korridor och delar wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren (8 rum/korridor).

Dubbelrum i korridor
390 kr/vecka (pris 2019-2020)

Du delar ett dubbelrum, i övrigt lika som enkelrum.

Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde) och köksredskap om du tänker laga mat i boendet. Du har tillgång till låsbart skåp i köket. Tvättstuga finns i källaren.

Interiör i Rättviks avloppsreningsverk.

Nya Kullan

Pris från 580-625 kr/vecka (pris 2019-2020)

I Nya Kullan kan man bo i egen lägenhet med eget pentry, dusch och toalett. Gemensamt allrum finns.

Du behöver ha med dig sängkläder
(inklusive täcke och kudde) samt egen köksutrustning.

Boendeansökan för dig som börjar årskurs 1

När den slutgiltliga antagningen till gymnasiet är gjord kommer du att få ett brev hemskickat från Stiernhööksgymnasiet. Detta sker under första till andra veckan i juli. Där finns alla instruktioner för ansökan av boende samt inflytt. Möjligheten att ansöka om boende finns fram till 1 augusti. Därefter blir det svårare att ansöka om boende och man kan inte garanteras någon plats. Årskurs 1 kan i första hand söka boende i Kullan, Masen, Vargen, Plogen och Harven.

Djurhållningsregler

På vissa boenden (Plogen, Harven, Björnen, Järven, P-huset och Nedre NK) är det tillåtet att ta med de vanligaste husdjuren, dock ej illrar, ormar, och giftiga arter. Vattenakvarier är ej tillåtna. Djur får endast flytta in vid fyra tillfällen under läsåret efter att papper på vaccinationer och försäkringar visats upp. Hundar ska vara minst ett år och testas av personal på skolan innan inflytt. För att få mer information om djurhållning på våra boenden går det bra att kontakta internatpersonalen.

Man som drar slang över gräsmatta.

Internatchef

Maria Magnusson
0248-703 87

maria.magnusson@rattvik.se

Vattenmätare.

Skolsocionom

Sandra Norén
0248-704 19

sandra.noren@rattvik.se


Interiör i Rättviks avloppsreningsverk.

Internatpersonal

Internatpersonal finns tillgängliga
söndag 18.00
till torsdag 08.00.

0248-703 20