Entreprenad


Foto: © Jeanett W Rousu


Lantbruk - Entreprenad

Grävmaskin

 

Detta är en utbildning som ger dig en ny ökad möjlighet att jobba på landsbygden i framtiden. Entreprenadjobben ökar stadigt både i tätorter och på landsbygden.

 

Upplägget på utbildningen ser ut så här:
Tillsammans med de andra lantbrukseleverna läser du de gemensamma kurserna och du tillhör samma klass som de som sysslar med djurskötsel och odling. En del traditionellt jordbruk med djur och maskiner ingår förstås i din utbildning också.

 

Undervisning

 

Det första du får börja med är att köra traktor och ta traktorkort. Under vintern blir det mycket arbete i maskinhall och verkstad, där du lär dig grunderna i reparation.

Lastmaskin

 

Ett vårbruk kommer du att göra på skolan i årskurs ett.
Redan under första året får du bekanta dig med grävmaskin och hjullastare. Skolan har många övningsobjekt och vi tycker det är viktigt att du tidigt får komma ut och göra riktiga grävjobb, så räkna med att du förutom att lära dig gräva kommer att göra nytta.

 

Vår nya grävmaskin

 

Minilastare

Grävkursen är 200 p och förutom grävning ingår också en kurs Hjullastare, alltså lastmaskin.

Precis som i andra gymnasieprogram har du möjlighet att sätta lite spets på din gymnasieutbildning genom att göra individuella val av olika kurser. Där hittar du mer maskinkurser, eller om du vill, finns bland annat en kurs i företagsekonomi om du siktar på att bli egen företagare inom landsbygdsentreprenad.

Kontaktinformation

Har du frågor eller vill komma på studiebesök på Lantbruk. Kontakta oss!  

Bitr. rektor

Lotta Persson
0248-702 76

 

Programledare

Lars Åkesson
0248-70 420

 

SYV
Maria Boberg-Andersson
0248-70455

 

Denna sida uppdaterades 2018-01-15 av Jeanett Walerholt Rousu