Publicerad 2020-07-01

Skolstart årskurs 1 och boendeansökan

Gångväg till Stiernhööksgymnasiet Foto: Jeanett Rousu

Välkomna till Stiernhööksgymnasiet! Ni som ska börja årskurs ett är välkomna till Tunets aula den 18 augusti.

Alla som ska börja årskurs ett börjar en dag tidigare än resterande elever. De första dagarna för ettorna är introduktionsdagar som är till för att ge dig en så bra start som möjligt på dina studier.

Vi ses vid uppropet den 18 augusti i aulan!

Naturbruksprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet
El- och energiprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet

Ekonomiprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet
Skog, mark och djur

Viktig information

För att skolan ska kunna ha alla uppgifter på plats innan skolstarten behöver alla nya elever och vårdnadshavare ta del av viss information och fylla i vissa uppgifter. Se de gula fälten nedan. Senast den 1 augusti behöver skolan era uppgifter!

Alla nya elever har fått ett välkomstbrev hemskickat. Dokumentet finns även via denna länk.PDF I brevet fanns också blanketterna "Rekvisition av journal"PDF samt "Anmälan om specialkost"PDF. Dessa fyller du i och skickar åter till skolan i bifogat svarskuvert senast den 1 augusti.

Adress: Rättviks kommun, Stiernhööksgymnasiet
Barn och utbildningsförvaltningen
795 80 Rättvik

Du behöver fylla i

För vårdnadshavare (om det finns två vårdnadshavare måste bådas uppgifter fyllas i):

Personuppgifter (länk)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som behöver busskort:

Busskortsansökan (länk)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som vill ge information till elevhälsan:

Information om tidigare skolgång (länk)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som ska gå Naturbruksprogrammet Häst eller NIU/LIU Ridsport

Skolstallet erbjuder olika uppstallningsalternativ i varmstall och kallstall för dig som vill hyra stallplats på skolan. I första hand är platserna till för elever som är antagna på NIU och LIU. I mån av plats kan elever på Naturbruksprogrammets - häst eller skolans andra program erbjudas uppstallningsplatser.

Hästpolicy

• Alla elever på naturbruksprogrammet - häst och alla som har sin häst uppstallad på Stiernhööksgymnasiet ska följa skolstallets hästpolicy för att minimera skaderisker och att vi alla kan känna oss trygga i skolstallet. Läs policyn noggrannt och skriv sedan på.

Dokument: Hästpolicy (pdf)PDF

Ansökan om stallplats

1. Stallkontrakt och stallpolicy ska läsas noga.
  2. Priser och information står i kontraktet. Vid fler frågor kontakta Lena Erkers via mail: lena.erkers@rattvik.se eller telefon efter den 27 juli.
  3. Ansök om boxplats genom att skicka ett mail till lena.erkers@rattvik.se. Ansökningarna behandlas i turordning.
  4. Efter kontakt med stallchef, skriv ut kontrakt och skicka till skolan. Kontraktet ska skrivas under av skolan och av elevens vårdnadshavare/annan myndig person som tillika är betalningsansvarig. Innan båda parters undertecknat är kontraktet inte giltligt.

Dokument: Stallkontrakt (pdf)PDF

Inflyttning till stallplats

Inflyttning av hästar för er som går åk 1, NIU, kan ske tidigast helgen mellan vecka 34 och 35.