Din väg: Om skolan » Vision

Foto: © Jeanett W Rousu

Vår vision

Trygghet och trivsel,
tydligt målinriktat lärande med ett gott pedagogiskt ledarskap i en kreativ miljö för våra barn och ungdomar.

Detta erbjuder vi

På vår gymnasieskola arbetar vi alla för att varje elev

• ska forma en egen vision och personliga mål för sina studier.

• ska känna trygghet och trivsel i en arbetsmiljö som utmärks av tolerans och öppenhet.

• ska känna arbetsglädje, lust att lära och stimulans att utveckla det egna lärandet.

• ska vara medarbetare i en studiemiljö som stimulerar till ansvar och delaktighet.

• ska få hjälp med att själv kunna bedöma sin studiesituation och se behoven som gäller den egna kunskapsutvecklingen.

• ska få en utbildning där kunskap får liv i mötet med omvärlden.

• ska få en växande förståelse för vad hälsa, miljö och kultur betyder för att mogna som människa.

• ska få en fördjupad insikt i hur vi tillsammans skapar en hållbar utveckling på jorden.

• ska lämna vår skola med förväntan och med glädje gå vidare in i en framtid av livslångt lärande.

Masvägen 5, Rättvik

Rättviks kommun