Möt din framtid hos oss!

Framtid

Byggprogrammet är ett yrkesprogram och många elever går direkt ut i arbete. Flera av våra studenter har redan sin arbetsplats klar när de tar studenten. Under din studietid har du möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet för att bredda din behörighet till vidare studier eller annat yrkesval.

Antingen satsar du på att gå direkt ut i arbete efter din utbildning eller så väljer du till "högskolepaketet".

Enligt Arbetsförmedlingen i Dalarnas egna publikation "Jobbmöjligheter i Dalarnas län 2018" är det goda jobbmöjligheter för dig som utbildar dig till: anläggningsarbetare, anläggningsmaskinförare, betongarbetare, byggnads- och ventilationsplåtslagare, civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning, golvläggare, ingenjörer och tekniker inom bygg och anläggning, kyl- och värmepumpstekniker, murare, målare, ställningsbyggare, träarbetare och snickare, vvs-montörer.