Möt din framtid hos oss!

Framtid

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram och många elever går direkt ut i arbete. Flera av våra studenter har redan sin arbetsplats klar när de tar studenten. Under din studietid har du möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet för att bredda din behörighet till vidare studier eller annat yrkesval.

Enligt Arbetsförmedlingen i Dalarnas egna publikation "Jobbmöjligheter i Dalarnas län 2018" är det goda jobbmöjligheter för dig som utbildar dig till (för flera av dessa yrken krävs vidare högskolestudier):

Goda jobbmöjligheter: distributionselektriker, industrielektriker, installations- och serviceelektriker,
civilingenjörer och ingenjörer inom elektroteknik, mjukvaru- och systemutvecklare, systemanalytiker och it-arkitekter, systemförvaltare, systemtestare och testledare.

Medelgoda jobbmöjligheter: drifttekniker vid värme- och vattenverk, elektronikreparatörer och
kommunikationselektriker, finmekaniker, drifttekniker it, nätverks- och systemtekniker, supporttekniker it, systemadministratörer.

Vill du istället gå vidare med högskolestudier så har du möjlighet att under åk 2 och 3 läsa ämnen som ger dig behörighet att söka vissa högskoleutbildningar. Kom ihåg att säga till om detta under ditt första år på gymnasiet.