Handel- och administrations- programmet

Handel- och administrationsprogrammet

Exempelbild.

Om du är intresserad och nyfiken på att jobba med service, handel och människor - speciellt kundbemötande, ger detta program dig en bra grund för att gå direkt ut i yrkeslivet.

Det här är programmet för dig som är intresserad av handel, försäljning och marknadsföring samt hur man startar eget. Du läser bland annat entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, näthandel, information och kommunikation.

Programmet passar dig som vill arbeta som säljare, inköpare och butiksledare. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att utöka ditt program för att kunna studera vidare på högskolan.

Entreprenörskap

Handels- och administrationsprogrammet ger dig möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom ämnen som entreprenörskap, handel, information och kommunikation. I kursen entreprenörskap får du lära dig serviceförmåga, kreativitet och du har möjlighet att starta upp ett eget företag - UF, Ung företagsamhet. Du får också god inblick i hur man leder olika projekt.

Möjligheter efter utbildningen

Efter Handel- och administrationsprogrammet är möjligheterna många. Du blir förberedd för ett visst yrke, men kan också studera vidare på till exempel yrkeshögskolan eller högskolan. I dina teoretiska studier ingår kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Inriktning Handel och service

Service och kommunikation är centralt i utbildningen. Likaså att utveckla färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp och varuflöden, service, marknadsföring, ekonomiuppföljning och företagande. Du har möjlighet att prova på att starta och driva företag, därför fokuserar utbildningen på att utveckla dina kunskaper om eget företagande och entreprenörskap. Efter examen från Handel- och administrationsprogrammet har du de kunskaper som behövs för att arbeta som till exempel säljare, inköpare och butiksledare.