Bli en entreprenör!

Ungt företagande

Exempelbild.

Genom kursen entreprenörskap och företagande får du ett verklighetsbaserat lärande genom att starta och driva ett riktigt företag. Du får massor med värdefulla, praktiska erfarenheter och möjlighet att utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet.

Hösten börjar med en kick-on där du får träffa Ung företagsamhet Dalarna och lokala företagare på en inspirationsdag. Här berättar gästerna om sina erfarenheter och företagsidéer. Du får inspireras och samtala med erfarna företagare om dina affärsidéer och planer. Under läsåret jobbar du med att förverkliga din företagsidé och tillverka, sälja och redovisa din produkt.

I januari deltar du i skolans stora UF-mässa där du skapar en monter och visar upp ditt företag för kunder. Du kan också vara med i olika tävlingar under mässan. Vinnarna i "Bästa monter" och "Bästa företagsidé" vinner platser till Dalarnas UF-mässa senare under våren. Går man vidare till vinst även där åker man till Stockholm och tävlar i UF-SM. Innan läsårets slut får man jobba med bokslut och att lägga ned sitt företag.

Malin Johansson - Piparns grillost UF. SM-guld Årets hantverk 2020

SM i Ungt företagande 2020, kategorin "Årets hantverk" vanns av Malin Johansson, Piparns grillost UF, Stiernhööksgymnasiet.