Naturbruk - Djur

Naturbruk - Djurvård

Foto: © Jeanett W Rousu

Vill du ha en yrkesframtid med djur?

Då har Stiernhööksgymnasiet många som vill träffa dig!

I vårt djurhus finns det över 240 olika arter av sällskapsdjur vilka du kommer att arbeta med under din utbildning här. Alltifrån små däggdjur till fåglar, reptiler, fiskar och groddjur.

Du får lära dig mycket om djur och miljöer från olika världsdelar, arbeta intensivt med alla våra sällskapsdjur, både teoretiskt och praktiskt och läsa djursjukvård så att du vet, vad du ska göra om de blir sjuka.

Tack vare vårt djurhus får eleverna på Stiernhööksgymnasiet en unik utbildning där de kan varva teori med praktik hela tiden. Det bästa sättet att få en både så bred och djup utbildning som möjligt.

Samarbete med djurparker
Stiernhööksgymnasiet har också ett stort utbyte med Orsa björnpark och vi låter våra elever göra studiebesök och praktik både där och på andra djurparker. Dessa är våra samarbetspartners:

Orsa Rovdjurscenter
Kolmården
Furuvik
Skånes Djurpark
Parken Zoo - Eskilstuna
Tomteland
Strutsfarmen Borlänge

Siljans Hunddagis
Byrackebo
Kopparjycken

Arken Zoo

Framtid
Naturbruk-Djur är ett utmärkt val för dig som vill bli djurskötare eller zooaffärsägare eller så småningom läsa vidare till veterinär, djursjukvårdare eller biolog.

Vill du veta vad som händer i Djurhuset?
Följ oss på facebook!

Ödla

Har du frågor eller vill komma på studiebesök på Djurvårds-programmet.
Kontakta oss!

Bitr. rektor

Magnus Körberg

Programledare

Therese Haglund

SYV
Eva-Marie Tysk

Malin och Emil har praktiserat på NB Djurvård. Läs om deras intryck här!

Denna sida uppdaterades 2017-09-05 av Jeanett Walerholt Rousu