Naturbruk - Naturvetenskap NBNA

Naturbruk - Naturvetenskap

Foto: © Jeanett W Rousu

Är du intresserad av djur, lantbruk och hästar och vill
samtidigt ha en naturvetenskaplig grund till dina vidare
studier - då ska du välja Naturbruk med inriktning
Naturvetenskap!

Här slipper du välja, här får du allt!

Blanda teori med praktiskt arbete
Stiernhööksgymnasiet har mångårig erfarenhet av utbildning inom naturbrukssektorn och därför har vi också fantastiska resurser! Alla dessa används inom denna utbildning när vi flätar samman teori och praktik.

Mycket av det praktiska arbetet görs i våra egna ladugårdar/stall och djurhus. Eller på våra egna fält och skogar. Du kommer också att vara ute på olika företag för att få erfarenhet och få så verklighetsnära kunskaper som möjligt. Vi åker på spännande utbildningsresor till bland annat Kolmårdens djurpark och Ridskolan Strömsholm. Du får en välfylld och intensiv utbildning med både bredd och djup!

Film 1 - en berguv på armen

Studieförberedande
NBNA är ett studieförberedande program för dig som även vill läsa praktiska ämnen inom ditt favoritämne - djur, häst eller lantbruk.

Om du väljer detta program får du, förutom de obligatoriska kärnämnena, läsa de kurser som ger dig naturvetenskaplig kompetens efter gymnasiet. Detta samtidigt som du även läser kurser från en av naturbruksprogrammets två inriktningar. Detta ger dig den utökade högskolebehörigheten.

För att du skall hinna med att läsa alla kärnämnen och naturvetenskapliga kurser på tre år så har du som läser NBNA färre inriktningskurser än de elever som går det vanliga naturbruksprogrammet utan naturvetenskaplig profil.

Ödla i djurhuset

Framtid

Programmet är meriterande om du vill bli:
Agronom, Apotekare, Biolog, Djursjukvårdare, Djurskötare inom lantbruk
Djurvårdare vid djurpark, Etolog, Hortonom, Husdjurstekniker, Hästskötare, Kemist, Lantbrukare, Läkare, Maskinförare, Ridinstruktör
Sjukgymnast, Travtränare, Veterinär, Zoolog

Hoppryttare

Har du frågor eller vill komma på studiebesök på Naturbruk-Naturvetenskap.
Kontakta oss!

Bitr. rektor