Naturbruk - Naturvetenskap NBNA

Naturbruk - Naturvetenskap

Foto: © Jeanett W Rousu

Är du intresserad av djur, lantbruk och hästar och vill
samtidigt ha en naturvetenskaplig grund till dina vidare
studier - då ska du välja Naturbruk med inriktning
Naturvetenskap!

Börja jobba direkt efter studenten eller studera vidare till drömyrken som veterinär eller agronom. Eller jobba ett tag för att sedan studera vidare! Valmöjligheterna är oändliga för dig som väljer Naturbruksprogrammet med inriktning naturvetenskap.
Grunden i utbildningen är naturbruksprogrammet. Utöver kurserna som ingår i Naturbruksprogrammet får du läsa de kurser som ger dig en naturvetenskaplig kompetens efter gymnasiet; matematik, kemi och fysik. Kursen entreprenörskap gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Högskoleförberedande
Detta är ett program som kräver studiemotivation och diciplin men det är också en unik och fantastisk möjlighet för de elever som redan från början vet att de vill gå vidare till högskolestudier eller studier på universitet. Du får den utökade högskolebehörigheten av att gå Naturbruk - Naturvetenskap. Självklart är du inte bunden att studera vidare inom naturbruksbranschen utan din högskolebehörighet gäller för alla typer av högskolestudier. Du kan lika gärna gå vidare med högskolestudier till veterinär som till polis eller läkare.

Arbetsplatsförlagt lärande
Eleverna har, under sin studietid, 15 veckors APL. I årskurs 1 bedrivs APL:n på skolan i djurhuset, i stallet och i ladugården. I årskurs två och tre kan eleverna ha sin APL på företag, djurparker och andra arbetsplatser runt om i landet. Det förekommer också att elever har APL utomlands.

Ungt företag
Många av eleverna som går naturbruksprogrammet kommer i framtiden att arbeta i små företag, familjeföretag eller driva ett eget företag. Därför tycker vi att det är viktigt att eleverna under sin studietid får kunskap i detta. Under årskurs 3 får eleverna starta upp, driva och lägga ned ett eget företag inom kursen entreprenörskap.

Ödla i djurhuset

Framtid

Programmet är meriterande om du vill bli:
Agronom, Apotekare, Biolog, Djursjukvårdare, Djurskötare inom lantbruk
Djurvårdare vid djurpark, Etolog, Hortonom, Husdjurstekniker, Hästskötare, Kemist, Lantbrukare, Läkare, Maskinförare, Ridinstruktör
Sjukgymnast, Travtränare, Veterinär, Zoolog

Hoppryttare

Har du frågor eller vill komma på studiebesök på Naturbruk-Naturvetenskap.
Kontakta oss!

Bitr. rektor