Din väg: Våra program » NIU Bandy

Nationell Idrottsutbildning Bandy

NIU- För dig som vill elitsatsa!

Här kan du satsa fullt ut på din spetsidrott samtidigt som du kombinerar det med en bra gymnasieutbildning.

Ansökan senast 1 december! Ansökningsblankett finns här.

Här hos oss kan du välja om du vill kombinera NIU med en yrkesutbildning eller ett studieförberedande program.

Du kombinerar dina gymnasiestudier med din sport i samarbete med IFK Rättvik Bandy som fostrat bland andra: Anders Svensson, Svenska landslaget, Dynamo Kazan, Felix Pherson, Edsbyns IF och Mikael Olsson, Västerås SK.

Mycket glädjande för oss är att nu även har ett damlag i Rättvik.

Din tränare heter Joakim Björkman Tränare Joakim Björkman instruerar
som har bakgrund som spelare i flera elitklubbar och nu är utbildad elittränare.
När du går din NIU-bandyutbildning är du garanterad minst tre pass i veckan på skoltid då du läser/tränar din sport.

Träningen sker i Dalarnas enda inomhushall som ligger i Rättvik. Eleverna har fysträning i bandyhallen, på Hedslunds idrottsanläggning, IK
Jarls löpspår samt på skolans eget
gym, vilket eleverna alltid har tillgång till.

Läs mer om IFK Rättvik Bandy här!

Följ oss på Twitter! @stiernhöök-bandy

Stiernhööksgymnasiets gym

Denna bandyutbildning finns bara på ett fåtal skolor i landet.
För ungdomar som verkligen vill satsa på bandy är detta ett lyft för hela Dalarna. Nu kan ungdomar stanna i länet under sin gymnasietid och ändå satsa fullt ut på sin sport!

Tidplan

Ansökan senast 1/12
Tester 1 December/Januari

Intagning klar 31/1
Ansökan gy-skolan början/mitten av februari
Skolstart Augusti

Undrar du vad som krävs för att gå NIU Bandy?
Kontakta gärna vår NIU-samordnare Anna-Karin Alm 0248-704 83 om du har frågor! Kontakta tränaren Joakim Björkman på 070-663 54 34.
Du kan också läsa mer på Svenska Bandyförbundets hemsida!

Bandyspel i ishallen

Hur du ansöker:
Ansökningsblankett hittar du på denna sida. Fyll i den och skicka till Stiernhööksgymnasiet senast 1 december.
Därefter kommer ett antagningsprov att genomföras. De elever som blir antagna till NIU söker efter det till ett nationellt gymnasieprogram vid de ordinarie ansökstillfällena efter nyår.

Omklädningsrummet Rättviks bandyhall

Har du frågor eller vill komma på studiebesök på NIU Bandy. Kontakta oss!

NIU samordnare

Anna-Karin Alm Hjort