Din väg: Våra program » NIU Ridsport

NIU Nationell Idrottsutbildning Ridsport
Hoppning/Dressyr

Ansökningsblankett - Ansök senast 1 december

NIU- Nationell Idrottsutbildning är en specialidrottsutbildning.
Här kan du satsa fullt ut på din spetsidrott samtidigt som du kombinerar det med en bra gymnasieutbildning.

Du kan välja mellan hoppning eller dressyr.
Du ska ha med egen tävlingshäst som du använder i din utbildning inom specialidrott. Du kan börja din utbildning, om du önskar, på ponny men målet är att du under utbildningen går över till att rida häst.

Här hos oss kan du välja om du vill kombinera NIU med ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program.

Du välja mellan följande program:
- Bygg- och Anläggningsprogrammet
- El- och Energiprogrammet
- Ekonomiprogrammet
- Naturvetenskapsprogrammet
- Naturbruksprogrammet Häst
- Samhällsvetenskapsprogrammet

Dina idrottsstudier
Du kommer i din idrottsprofil att ha tre undervisningstillfällen i veckan på skoltid, med inriktning mot din disciplin. Undervisningstillfällena kan innebära allt ifrån coachning och planering till styrketräning och arbete på hästryggen.

Dina tränare/ridlärare är några av landets bästa;
- Nina Jansson, dressyr
- Anna Malmberg
- Erik Berggren, hoppning

Nina jobbar i stort sett dagligen på skolan och henne kommer du att träffa i flera olika ämnen. Andra tränare, ex. Erik kommer till skolan varannan vecka för NIU-undervisning.

Du som går NIU har också möjlighet att avlägga yrkesprov till Diplomerad Hästskötare.

travande ekipage

Denna hästsportsutbildning finns bara på ett fåtal skolor i landet.
För ungdomar som verkligen vill satsa på hästsport är detta ett lyft för hela Dalarna. Nu kan ungdomar stanna i länet under sin gymnasietid och ändå satsa fullt ut på hästsporten!

Uppstallning
Det finns 24 stallplatser för elevhästar i både varmstall och kallstall. Stallarna ligger i anslutning till ridhus och ridbanor. Det finns gott om fina uterittsmöjligheter i närområdet. För information om stallplatser, kostnader och vad som ingår i priset, ring Lena Erkers 0248-704 25.
Internatet erbjuder bra boende på skolan.

Hur du ansöker:
Ansökningsblankett hittar du på denna sida. Fyll i den senast 1 december.
Därefter kommer ett antagningsprov att genomföras. De elever som blir antagna till NIU söker efter det till ett nationellt gymnasieprogram vid de ordinarie ansökstillfällena efter nyår.

hoppekipage

Foto: © Jeanett W Rousu

Vad krävs av en skola för att få erbjuda NIU. Läs mer på Svenska ridsportsförbundets hemsida.

För mer information, kontakta Nina Jansson 070-671 28 44

Ekipage i motljus

Har du frågor eller vill komma på studiebesök på NIU Ridsport. Kontakta oss!

NIU-ridsport samordnare

Nina Jansson