Din väg: Vuxenutbildning

Kommunal vuxenutbildning

Foto: © Jeanett W Rousu

Vuxenutbildningen Leksand - Rättvik

Vuxenutbildningen i Leksand-Rättvik har bildat en gemensam organisation. Leksands kommun är värdkommun för den nya utbildningen.

Det finns många studiemöjligheter även för vuxna. Här kan du läsa om allt från grundläggande utbildningar och gymnasiala kurser till folkhögskolor, högskolor, distansutbildningar och SFI.

Kontaktuppgifter ser du i spalten till höger.

Läs mer om kurserna som erbjuds inom vuxenutbildningen och se ansökningshandlingar genom att klicka här.

Att studera som vuxen är att växa som människa. Våra elever talar ofta om hur självförtroendet ökar, att vingarna bär. Studierna känns positiva och meningsfulla, och det blir en utmaning att klara sådant som tidigare kanske inte gått så bra.

Som studerande planerar du studierna utifrån just dina förkunskaper och förutsättningar. Du får lärare med mångårig erfarenhet av vuxenpedagogik som hjälper dig. Viss del av utbildningen sker på distans.

SYV
Marie Arkebrink Holm