Information inför läsårsstart

Välkomna till Stiernhööksgymnasiet! Ni som ska börja årskurs ett är välkomna till Tunet, Masvägen 15, den 16 augusti klockan 09.00.

Vi hoppas att du skall trivas på skolan och att gymnasietiden skall bli både till nytta och till glädje för dig!

• 09.00 Gemensam uppstart i aulan
  • 09.30 Klassvis samling i salar
  • Lunch kl. 11.00-13.00
  • Återsamling med klassen

Under de första dagarna kommer du att få mycket information, gå rundvandring, få utdelat din skoldator, ta foto och yrkesprogrammens elever kommer att få prova ut arbetskläder.

Viktig information

För att skolan ska kunna ha alla uppgifter på plats innan skolstarten behöver alla nya elever och vårdnadshavare ta del av viss information och fylla i vissa uppgifter. Vissa dokument fylls i direkt som webbformulär. Andra måste skrivas ut och skickas tillbaks till skolan i svarskuvertet. Alla formulär och dokument ska vara skolan tillhanda senast den 1 augusti.

Alla nya elever har fått ett välkomstbrev hemskickat till bokföringsadressen. Välkomstbrevet finns även via denna länk. Pdf, 275.9 kB. I brevet fanns ett svarskuvert som du använder för att skicka tillbaks viktig information till skolan. Om du tapapr bort svarskuvertet kan du ändå skicka in uppgifterna. Använd denna adress:

Adress: Rättviks kommun, Stiernhööksgymnasiet
Barn och utbildningsförvaltningen
795 80 Rättvik

Du behöver fylla i

För vårdnadshavare (om det finns två vårdnadshavare måste bådas uppgifter fyllas i):

Personuppgifter 2022 (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information till skolsköterska:

Journalrekvisition (pdf) Pdf, 173.7 kB.

Samtyckte till publicering av foto:

Samtycke gällande publicering av foto (pdf) Pdf, 207.1 kB.

För dig som behöver busskort:

Busskortsansökan (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som vill ge information till elevhälsan:

Information om tidigare skolgång (länk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som har behov av specialkost

Har du behov av specialkost kan du skriva ut den blankett som avser ditt behov och fylla. Skicka ifylld blankett till skolan innan 1 augusti så kan köket anpassa måltiderna redan från skolstart.

Information om specialkost (pdf) Pdf, 207.4 kB.

Ansökningsblankett specialkost (pdf) Pdf, 216.8 kB.

Ansökningsblankett anpassad måltid etiska och religiösa skäl (pdf) Pdf, 178.7 kB.

Ansökningsblankett behovsanpassad måltid (pdf) Pdf, 218.8 kB.

För dig som söker boende på internatet

När du har ansökt om boende hanteras din ansökan under v. 32 och besked om boende kommer att mailas dig senast onsdag den 10 augusti. Incheckning sker för alla årskurs ett måndagen den 15 augusti. Tid meddelas i beskedet.

Ansökan om boende (länk) - senast 1 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boendealternativ och priser (länk)

Ordningsregler och djurhållningsregler på internatet (länk)

För dig som ska gå Naturbruksprogrammet Hästhållning eller NIU Ridsport

Hästpolicy

Alla elever på naturbruksprogrammet, inriktning hästhållning och alla som har sin häst uppstallad på Stiernhööksgymnasiet ska läsa och följa instruktionerna för säker och kvalitativ hästhållning. Läs dokumentet noggrannt och skriv sedan på.

Dokument: Instruktioner för hästhållning (pdf) Pdf, 201.1 kB.

Stallplats

Skolstallet erbjuder olika uppstallningsalternativ i varmstall och kallstall för dig som vill hyra stallplats på skolan. I första hand är platserna till för elever som är antagna på NIU Ridsport. I mån av plats kan elever på Naturbruksprogrammets - hästhållning eller skolans andra program erbjudas uppstallningsplatser.

Ansökan om stallplats

1. Stallkontrakt och dokumentet Instruktioner för hästhållning ska läsas noga.
  2. Priser och information står i kontraktet. Vid fler frågor kontakta Lena Erkers via mail: lena.erkers@rattvik.se eller telefon efter den 27 juli.
  3. Ansök om boxplats genom att skicka ett mail till lena.erkers@rattvik.se. Ansökningarna behandlas i turordning.
  4. Efter kontakt med stallchef, skriv ut kontrakt och skicka till skolan. Kontraktet ska skrivas under av skolan och av elevens vårdnadshavare/annan myndig person som tillika är betalningsansvarig. Innan båda parters undertecknat är kontraktet inte giltligt.

Dokument: Stallkontrakt (pdf) Pdf, 230.5 kB.

Inflyttning till stallplats

Inflyttning av hästar för er som går åk 1, NIU, kan ske tidigast helgen mellan vecka 34 och 35.

Information till NIU Ridsports-elever

Elever som ska läsa nationell idrottsutbildning (NIU) ridsport hittar här lite information gällande de första månadernas undervisning inom NIU. Pdf, 217.6 kB, öppnas i nytt fönster.