LIU Handboll

Exempelbild.

Nu kan du som vill studera LIU i handboll. Från hösten 2022 startade Stiernhööksgymnasiet och IFK Rättvik HK ett samarbete gällande lokal idrottsutbildning.

Dina träningsmöjligheter

När du läser LIU handboll kan du träna med IFK Rättvik HK 1-2 gånger i veckan på skoltid. Dessa träningspass sker i nybyggda Rättviks Arena. Du kommer också att ha vissa träningspass på skolan med bland annat fystester och teoripass. Här ges du möjlighet att satsa på handbollen och ta ditt handbollsspelande till nästa nivå.

Dina tränare

Ansvarig instruktör är Jan Möller som är tränare för F14/F16 i IFK Rättvik Handboll. Jan har tränarutbildning "Tränarskolan 2" som i nya systemet blir motsvarar nivå 4. Jan är också förbundsinstruktör vilket innebär att han får hålla utbildning för tränare upp till nivå 4. Under nästan 20 år som tränare på olika nivåer har han tränat ungdom - senior på herrsidan och ungdom - junior på damsidan. Utöver det har han haft huvudansvar för Sörmlands distriktslag P97 samt juniorelit för P91/92, målvaktstränare för P01. (Sverigecupen, turnering för distriktslag).

Jonas Tomth är idrottslärare och LIU-samordnare. Jonas är behörig lärare i ämnet "idrott och hälsa" på gymnasiet och är även utbildad ishockeytränare. Som ansvarig lärare på skolan håller Jonas i flera moment och inslag inom LIU-utbildningen. Han undervisar bland annat i träningslära, kost- och näringslära och idrottsfysiologi.

Dina idrottsstudier

Lokal idrottsbildning innebär att du läser 200 poäng inom kurserna Idrott och Hälsa 1 och 2 - specialisering. Kurserna innefattar mestadels praktisk träning men innefattar även en del teoretiska delar. De nationella gymnasieprogram som du kan kombinera din idrott med är:

  • Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)
  • El- och energiprogrammet (EE)
  • Ekonomiprogrammet (EK)
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Antagning

Ansökan till Stiernhööksgymnasiet gör du under våren via din hemkommuns antagningsnämnd. Hur du ska gå tillväga och vilket lösenord du ska använda får du veta av din skolas studie- och yrkesvägledare. Klicka i LIU handboll som alternativ i gymnasieansökan. Om du bor i någon av GYSAM-kommunerna är du alltid förstahandssökande till skolans utbildningar. Det innebär att du kommer med i första urvalsgruppen samt kan vara berättigad till inackorderingsbidrag. Mer information om detta kan du få på Dalarnas gymnasieantagning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Har du frågor om lokal idrottsutbildning?

Idrottslärare Jonas Tomth 0248-705 74

jonas.tomth@rattvik.se

Tränare Jan Möller 073-3836389

jannemller@hotmail.com

Hemsida: IFK Rättvik HK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.