LIU Ishockey

Exempelbild.

Läser du lokal idrottsutbildning ishockey på Stiernhööksgymnasiet får du professionell individuell - och lagträning genom IFK Ore i Furudals fantastiska träningsmiljöer.

Dina träningsmöjligheter

När du läser LIU ishockey kan du träna med IFK Ore två gånger i veckan på skoltid. Dessa träningspass sker i IFK Ores stora ishockeyarena på is eller som fysträning. Du kommer också att ha vissa träningspass på skolan med bland annat fystester och teoripass.

IFK Ore

IFK Ore bildades 1937. Ishockey sektionen startade 1947 och har sedan dess fostrat många hockeyspelare. Några kända namn är Mattias Ekholm, Mikael Wikstrand och Lina Wester. Sedan 35 år tillbaka driver IFK Ore också Furudals hockeyskola (före detta Fiskens hockeyskola).

Dina tränare

Ansvarig instruktör är Torbjörn Hamlin. Torbjörn jobbar som rektor för Furudals hockeyskola och tränar LIU ishockey. Han har varit tränare i 28 år på olika nivåer och är utbildad elittränare. Förutom att vara en av tränarna för Dalarnas tv-puckslag och sportchef i IFK Ore Hockey är han även aktiv med distriktslaget i Dalarna och genomför tränarutbildningar i Dalarna. Tidigare har han tränat bland annat: Stockholm Syd, Huddinge IK junior och seniorer, Djurgårdens IF, Flemingsbergs damlag, Leksands IF U16 och Häradsbygdens Sportsällskap, seniorer. Tränaruppdragen utomlands har varit Althofen seniorer i Österrike och Vålerenga VIF juniorer i Norge.

Jonas Tomth är idrottslärare och LIU-samordnare. Jonas är behörig lärare i ämnet "idrott och hälsa" på gymnasiet och är även utbildad ishockeytränare. Som ansvarig lärare på skolan håller Jonas i flera moment och inslag inom ishockeyutbildningen. Han undervisar bland annat i träningslära, kost- och näringslära och idrottsfysiologi.

Dina idrottsstudier

Lokal idrottsbildning innebär att du läser 200 poäng inom kurserna Idrott och Hälsa 1 och 2 - specialisering. Kurserna innefattar mestadels praktisk träning men innefattar även en del teoretiska delar. De nationella gymnasieprogram som du kan kombinera din idrott med är:

  • Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)
  • El- och energiprogrammet (EE)
  • Ekonomiprogrammet (EK)
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
  • Om du går Naturbruksprogrammet kan du läsa LIU på individuellt val under årskurs två och tre

Try Out och antagning

Om du är intresserad av LIU ishockey på Stiernhööksgymnasiet hjälper vi dig att komma i kontakt med vår instruktör Torbjörn på IFK Ore för ett besök samt provträning. Därefter ska du söka till något av Stiernhööksgymnasiets ovanstående gymnasieprogram. Ansökan till Stiernhööksgymnasiet gör du under våren via din hemkommuns antagningsnämnd. Hur du ska gå till och vilket lösenord du ska använda får du veta av din skolas studie- och yrkesvägledare. Klicka i LIU ishockey som alternativ i gymnasieansökan.

Om du bor i någon av GYSAM-kommunerna är du alltid förstahandssökande till skolans utbildningar. Det innebär att du kommer med i första urvalsgruppen samt kan vara berättigad till inackorderingsbidrag. Mer information om detta kan du få på Dalarnas gymnasieantagning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor om lokal idrottsutbildning?

Ansvarig instruktör på HG Torbjörn Hamlin 0258-10620

tobbe@orehockey.se

Ansvarig LIU-lärare på skolan Jonas Tomth 0248-705 74

jonas.tomth@rattvik.se