För dig som vill bo på skolan

Internat

Exempelbild.

På Stiernhööksgymnasiets internat bor elever från många olika delar av landet. Det finns plats för cirka 130 elever på skolans internat. Internatet ligger på skolområdet, med gångvägar till Rättviks centrum (ca 1 km), golfbanan samt till badstranden vid Siljan. Internatet har funnits på skolan i över 70 år. Vi jobbar nära eleverna med gemensam målsättning att alla elever ska trivas och klara sina studier på allra bästa sätt.

Lite som hemma

När du flyttar hit ska det kännas som hemma. Det finns olika typer av boende, allt från rum i korridor till att bo i egen mindre lägenhet. Alla elevrum på internatet är möblerade och naturligtvis finns gratis trådlöst internet på alla boenden. Husen ligger väldigt vackert och vid de flesta av våra boenden har du utsikt över Siljan. Internatet är öppet från söndag kväll till fredag eftermiddag. Vid särskilda behov, exempelvis elever som har sin häst på skolan, utövar sport på helger eller har långt hem, kan eleven stanna kvar under helgen. Detta sker i överenskommelse med internatet.

Mat och aktiviteter

Du har möjlighet att köpa frukost i skolans caféer och middag i skolans matsal. Lunch serveras måndag till fredag till alla elever. På internatet serveras gratis kvällsfika måndag till torsdag.

Regler

Självklart är det nolltolerans vad gäller droger och alkohol på både skolan och internatet. Det är rökförbud på hela skolans område. Läs ordningsreglerna här.

Internathandledare

På internatet finns internathandledare hela dygnet måndag till fredag. De har även beredskap på helgerna. Du kan nå internathandledarna på eftermiddagar, kvällar och nätter på telefon 0248-703 20. De finns där för att se till att du trivs och har det bra på ditt boende. Tillsammans med eleverna ordnar de regelbundet kvällsaktiviteter - allt från sport till matlagning.

Aktiviteter för dig som bor på internatet

På internatet anordnas aktiviteter som till exempel innebandy, filmkväll, pysselkväll med mera. På söndagar finns möjlighet att bli hämtad vid tåg och bussar från 18:00. På måndagar kan de som önskar åka med internatpersonalen och handla. Två gånger i veckan kan du åka med till Enåbadet och bada gratis. Vid skolan finns ett gym och en verkstad som eleverna får använda till sina fordon. En av gymnasiets idrottssalar används flitigt av internateleverna på kvällarna. Internatpersonalen erbjuder läxhjälp på kvällstid och ibland bjuds skolans lärare in att delta vid läxhjälpen.

Internat med LSS

Internatet har ett begränsat antal boenden med stöd inom ramen för LSS. Du som får detta stöd bor på skolans internat och har tillgång till internathandledare eftermiddagar, kvällar och nätter - söndag till fredag. Du ansöker om detta stöd i din hemkommun. Tänk på att ansöka i god tid. Om behov av LSS-boende finns, kontakta alltid biträdande rektor Maria Magnusson.

Presentation av våra boenden

Priserna avser läsåret 2024-2025

Masen

Enkelrum i korridor
580 kronor/vecka

Du har eget möblerat rum i korridor och delar wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren (8 rum/korridor). Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du har tillgång till låsbart skåp i köket där det även finns en uppsättning av porslin och de köksredskap du behöver. Tvättstuga finns i källaren.

Dubbelrum i korridor
460 kronor/vecka per person

Du delar ett rum i korridor, i övrigt lika som enkelrum.

Kullan

Enkelrum i korridor 
580 kronor/vecka

Du har eget möblerat rum i korridor och delar wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren (8 rum/korridor). Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du har tillgång till låsbart skåp i köket där det även finns en uppsättning av porslin och de köksredskap du behöver. Tvättstuga finns i källaren.

Dubbelrum i korridor
460 kronor/vecka per person

Du delar ett rum i korridor, i övrigt lika som enkelrum.

Logen

Eget rum
580 kr/vecka

Dubbelrum
460 kronor/vecka per person

Egen lägenhet
710 kronor/vecka

Delad lägenhet
580 kronor/vecka per person
 

Du har eget rum i korridor och delar wc, dusch, dagrum och pentry med övriga elever i korridoren. Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du har tillgång till låsbart skåp i köket där det även finns en uppsättning av porslin och de köksredskap du behöver. Tvättstuga finns i huset.

Plogen och Harven

640 kronor/vecka

Du bor i enkelrum men delar toalett och dusch med din granne. Dagrum och pentry delar du med alla som bor i huset (åtta personer totalt). I detta boende är det möjligt att ha med djur.

Du behöver ha med dig egna sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du har tillgång till låsbart skåp i köket där det även finns en uppsättning av porslin och de köksredskap du behöver. Tvättstuga finns i huset.

Björnen, Vargen, Lodjuret, Järven

Enkelrum i 3-personslägenhet
690 kronor/vecka

I varje lägenhet bor tre elever med var sitt eget låsbart rum. Dusch, toalett, allrum och kök är gemensamt för de tre som delar lägenhet. Bostäderna är möblerade och utrustade med väggteve, trådlöst internet, diskmaskin, micro och tvättmaskin.

Du behöver ha med dig sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du behöver också ha med dig egna köksredskap, porslin, toalettpapper samt olika rengöringsmedel.

Nya Kullan

Enkelrum från 710 - 815 kronor/vecka

Dubbelrum
580 kronor/vecka per person

Egen lägenhet
870 kronor/vecka

Delad lägenhet
690 kronor/vecka per person

I Nya Kullan kan man bo i egen möblerad lägenhet med eget pentry, dusch och toalett.

Du behöver ha med dig sängkläder (inklusive täcke och kudde). Du behöver också ha med dig toalettpapper samt olika rengöringsmedel.

I din lägenhet finns en uppsättning av porslin och de köksredskap du behöver. Tvättstuga finns finns i huset.

På detta boende finns det vissa rum där man får ha djur.

Boendeansökan

När den slutgiltiga antagningen till gymnasiet är gjord kommer du att få ett brev hemskickat från Stiernhööksgymnasiet. Detta sker under första till andra veckan i juli. Där finns alla instruktioner för ansökan av boende samt inflytt. Möjligheten att ansöka om boende finns fram till 31 juli. Därefter blir det svårare att ansöka om boende och man kan inte garanteras någon plats. Länk till boendeansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (formulär).

Vi har också samarbete med Stiftsgården och Golfbyn som hyr ut boenden till elever i årskurs 2 och 3 på skolan.

Djur på boendet

På vissa boenden är det tillåtet att ha med sig djur. För att få mer information om djurhållning på våra boenden går det bra att kontakta internatpersonalen. Antalet boenden med djur är begränsat och skolan kan inte garantera plats för djur, då de är främst till för de elever som går hundutbildningen.

Kontakt

Internathandledare
0248-703 20

Maria Magnusson, internatchef
0248-703 87
maria.magnusson@rattvik.se

Följ internatet på Instagram!

Instagram BA EE