Målet i sikte

Student och skolavslutning

Exempelbild.

Skolavslutningar och inte minst studentdagen är en minnesvärd och högtidlig dag. Tillsammans gör vi skolavslutningen och studentdagen till en dag att minnas hela livet!

Skolavslutning

Lördag 8 juni

Studentkommittén arrangerar studentbal på Lerdalshöjden

Onsdag 12 juni

Studentmiddag

Torsdag 13 juni

Avslutning för årskurs 1

Fredag 14 juni

Avslutning för årskurs 2, 3 och 4

 

Studentdagen

8.00 till 10.00

Frukost, samling i klassrum, betygsutdelning, klassfotografering

10.30 till 11.15

Kyrkan

11.30 till 12.30

Lunch

13.15

Utspring sedan gemensam promenad till kommunhuset där studentflaken väntar

 

Bra att ha koll på

Ceremonin i kyrkan

Ceremonin i kyrkan är i första hand för elever och personal. Släkt och vänner släpps in i mån av plats. Insläppet sker 10.20 till 10.30.

Utspringet

Föräldrar, släkt och vänner är välkomna att ta emot studenterna på "sjösidan" av Masens matsalar (nummer 1 på kartan). Adressen är Masvägen 5. Parkering finns mellan Masvägen 5 och Masvägen 15 och på stora körplanen utanför körhallen vid Dalhallavägen 6. Parkerar du vid Dalhallavägen finns en gångväg under riksvägen till Masens matsal.

När ni tagit emot er student förflytta er gärna lite längre bort från utspringet och släpp fram andra anhöriga. Det är många som vill fira studenterna och få möjligheten att fotografera.

Konfettibomber - Vad gäller kring konfetti?

Då utspringet sker på skolan med djurhagar runt om skolan får inga egna konfettibomber användas på skolans område. Skolan kommer att dela ut två konfettibomber till varje klass med miljövänlig konfetti. Vi tar hänsyn till våra djur och vår miljö!

Gemensamt studenttåg till kommunhuset

Cirka klockan 14.00 går studenttåget ner till kommunhuset. Fanbärare, skolledning och studentkommitté går först i tåget, studenterna och mentorer följer efter. Sist i tåget går släkt och vänner. Tåget går ner till torget. Studenterna åker vidare i fordon och på flak.

Med reservation för eventuella ändringar


Alkohol och droger

Vi kommer i år att vara mer strikta när det gäller en del ordningsfrågor. Det gäller speciellt när det handlar om alkohol och droger. Det är viktigt att den här härliga tiden på skolåret blir trevlig, minnesvärd och trygg för alla inblandade.

Följande åtgärder kommer att ske:

  • Det är alkoholförbud på skolan. Medhavd alkohol tas om hand och förvaras på rektorsexpeditionen.
  • Om en elev uppträder berusat så kontaktas vårdnadshavare och eleven avvisas från skolområdet.
  • Vid behov kommer vi att samarbeta med polis och socialtjänst.
  • Eleverna kommer att informeras om de lagar och regler som gäller.

 

Fotografering och publicering av foton och filmer i samband med studenten 2024

Vid mösspåtagningen, Långbryggan, studentmiddagen och under studentdagen tar skolan bilder och filmer som studenterna utan kostnad får ladda ned till sig själva, för privat användning.

Vill du få information om fotograferingen och ta ställning till om du vill delta i fotograferingen eller inte kan du använda kommunens e-tjänst Länk till annan webbplats..

Karta västra området gymnasiet