Kuskutbildning i brukshästkörning

Exempelbild.

Vill du ha hästen som sin dagliga medarbetare?! Då är en kuskutbildning i brukshästkörning nåt för dig. Efter utbildningen kan du bland annat välja mellan jobb inom skogs- eller jordbruk, turism, parkskötsel eller skötsel av naturskyddsområden.

Stiernhööksgymnasiet är en del i yrkeshögskolans utbildning "Kuskutbildning i brukshästkörning". Det är en eftergymnasial, kostnadsfri och studiestödsberättigad utbildning. Utbildningen ger en yrkeshögskoleexamen och leder i första hand till eget företagande. Det här är Sveriges enda yrkesutbildning i brukshästkörning.

I utbildningen ingår ämnen som körning, utbildning av körhästen, hästturism, anläggningsvård, underhåll och hantverk, hästkunskap för egenföretagare och företagsekonomi för hästentreprenörer.

Utbildningen sträcker sig över två år och på halvfart. Utbildningen sker dels på Wången och dels hos erfarna lärare på olika orter runt om i Sverige. Viss del av utbildningen sker på distans.

Mer information om utbildningen, information om antagningsprov samt frågor och svar hittar du via denna länk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan är öppen fram till 25 april. Länk till ansökan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt på Kuskutbildningen

Utb.ledare kusk- & hovslagarutb. Samordnare Brukshästcentrum

Malinda Alriksson

Tel. 0640-174 18

Ansvarig utbildare på kuskutbildningen på Stiernhööksgymnasiet

Elisabet Olofsson